香港新浪網 MySinaBlog
« 上一篇 | 下一篇 »
John | 6th Aug 2009, 07:41 AM | 會考英語練習 | (1305 Reads)
Please fill in the blanks with one word, or with the number of words indicated, according to the hints given in the brackets. An answer key, with concise explanations, is given at the end. 

 1.     I am having ­­­________ good time in San Francisco.我在三藩市,玩得很愉快

2.     ­________, David! That was nearly a goal!  David, 真不好運,差點就射進龍門了。)2 words

3.     Please help yourself ­________ the egg tarts in the pantry. (茶水室在蛋撻,請自取享用。)

4.      「郊野」的英文:­________(例:The countryside is scenically very attractive. 郊野的景色十分吸引。)

5.      說「終於」,除了可說at last,還可說at ­________ last

6.      The Australian people is friendly.(這句有錯誤嗎?只須答「有」或「無」)

7.      This is her first time in a plane. (這句有錯誤嗎?只須答「有」或「無」)

8.      自給自足的居住單位=________ flats 

9.      惡劣的衛生和生活設施=poor sanitary and _______ facilities

10. aThere has been a great improvement _______ her work recently. bThe new house is a big improvement _______ that tiny flat we used to live in.

11.  _______, we would like an extra month to finish this project. (這句的意思是:「理想的話,我們希望有多一個月來完成這項目。」,請在空格填上idea 的正確class of word串法。)

12.  The history of the Walled City can be _______ back to (追溯至) the Song Dynasty. 

13.  The work _______ (完成)(2 wordsin 1992.

14.  They became friend. 這句有沒有錯?錯在哪?

15.  They waited at/in/on the bus stop. 應用at 還是in還是on

16.  Is there a bank anywhere anearbnext tocbeside here? 請選正確答案。

17.  選擇題:Winnie’s voice sounded ________ on the phone. astrangebstrangely

18.  He’s wet becauseahe swambhe’s been swimmingche’s swum.

19.  以下三句有兩句錯誤,請找出來並改正:(aThis is the first time I ate crab.bNo one has been in this house for years.cCherlene CHOI and Gullian CHUNG have worked together since seven years.

20. 選擇題:Peter (a) has been trying (b) has tried to get his book published for age but so far no one has said “Yes”.  

Answer Key:

1.     I am having a good time in San Francisco.我在三藩市,玩得很愉快(可説:have a good time;不說:have good time。中英文習慣不同,中國人經常漏用冠詞。)

2.     Bad/Hard/Tough luck, David! That was nearly a goal!  David, 真不好運,差點就射進龍門了。)2 words

3.     Please help yourself to the egg tarts in the pantry. (茶水室在蛋撻,請自取享用。)

4.      「郊野」的英文:countryside(例:The countryside is scenically very attractive. 郊野的景色十分吸引。)

5.      說「終於」,除了可說at last,還可說at long last。(例:It took me almost three years to write, but at long last my book is finished.

6.      The Australian people is friendly.(這句有錯誤嗎?只須答「有」或「無」)(答案:The Australian people are friendly. People」必須用眾數。)

7.      This is her first time in a plane. (這句有錯誤嗎?只須答「有」或「無」)(答案:This is her first time on a plane.

8.      自給自足的居住單位=self-contained flats 

9.      惡劣的衛生和生活設施=poor sanitary and living facilities

10. aThere has been a great improvement in her work recently. bThe new house is a big improvement on that tiny flat we used to live in. (注意:說「甲事」的改進/進步,是「an improvement in A」,說「甲事是乙事的改進」,是「A is an improvement on B.」。)

11.  Ideally, we would like an extra month to finish this project.

12.  The history of the Walled City can be traced back to (追溯至) the Song Dynasty. (這是2008Paper 1A Part 3的一句。) 

13.  The work was completed (完成)(2 wordsin 1992.

14.  They became friend. 這句有沒有錯?(答案,friend漏了「s」,應為They became friends.

15.  They waited at/in/on the bus stop. 應用at 還是in還是on?(答案:They waited at the bus stop.)(這裡的at解「在旁邊」。)

16.  Is there a bank anywhere near/next to/beside here? (答案:Is there a bank anywhere near hereNear解作not far awayclose即在附近,而next to beside 解作side by side 即在旁邊。)

17.  選擇題:Winnie’s voice sounded ________ on the phone. astrangebstrangely (答案:Winnie’s voice sounded strange on the phone. 動詞後不是用副詞嗎?這裡不是,這裡的動詞soundissounded strange解「聽來奇怪」,又例如looked strange(看來奇怪)或looked beautiful (看來美麗))

18.  He’s wet becauseahe swambhe’s been swimmingche’s swum.(答案:He’s wet because he’s been swimming. (他濕身因為他一直在游水,而家仲游緊。)has been swimming是現在完成進行式(present perfect continuous tense),指從過去某時點開始,到說話時仍在進行的動作。)

19.  以下三句有兩句錯誤,請找出來並改正:(aThis is the first time I ate crab.bNo one has been in this house for years.cCherlene CHOI and Gullian CHUNG have worked together since seven years. (答案:(a) 錯。This is the first time I’ve eaten crab.This is the first/second/third time…都要用現在完成式have + past participle. : This is the first time I’ve heard of it.)(bCherlene CHOI and Gullian CHUNG have worked together for seven years. 說一段時間,用for,並用現在完成式,例:He has worked on the project for two months. 但說「自從」用since,例:He has worked on the project since two months ago/ since 1 June 2009.

20. Peter (a) has been trying (b) has tried to get his book published for age but so far no one has said “Yes”. (答案:Peter has been trying to get his book published for ages but so far no one has said “Yes”. 因為解「現在仍在嘗試」。兩種tense相比,用has been trying 比用has tried好一點,在此語境下,has tried解「已嘗試」而不是「一直嘗試」。)

引用(0) | 話題(英文)